Za vzděláním do zahraničí

Celý text

Za vzděláním do zahraničí

Pro studenty je dnes již samozřejmostí výměnný pobyt na zahraniční univerzitě, vycestování za studiem prostřednictvím programu Erasmus nebo stáž v cizině. Byť jsou tyto zahraniční studijní cesty z velké části finančně kryty mateřskou univerzitou, mnohdy si studenti musejí ještě sami obstarat určité množství finančních prostředků. Pokud je nemohou finančně podpořit rodiče, mají možnost se prostřednictvím tohoto projektu obrátit i na naši nadaci.

Podmínky ke vstupu do výběrového řízení:

Prosíme studenty, aby nežádali o stipendium opakovaně, pokud byli již podpořeni.

O stipendium je nutné požádat minimálně dva měsíce před odjezdem. Pravidlo platí, vyjímky nejsou udělovány.

Stipendium je určeno pro studenty bakalářského nebo magisterského stupňe vysokých škol v ČR a SR, kteří budou studovat v programu Erasmus nebo jiný krátkodobý studijní program, ale vracejí se zpět na mateřskou univerzitu. Přednostně podporujeme studenty technických oborů a mediky.

Program není určen pro postgraduální studenty a pracující, kteří chtějí vycestovat na odbornou stáž do zahraničí.

Program není určen na financování jazykových kurzů v zahraničí pro studeny VŠ.

• Strukturovaný životopis s fotografií.
  • Popis projektu:
    • Zdůvodnění žádosti s popisem vaší rodinné a sociální situace.
    • Na co konkrétně žádáte stipendium? Žádost musí obsahovat nástin vašich studijních ambicí v zahraničí. Budete tam studovat něco, co se nedá studovat na vaší domovské VŠ? Očekáváme konkrétní informace, v čem bude pro vás studium v zahraničí přínosem (Nepište jako důvod zdokonalení v cizím jazyce, to je samozřejmost.).
    • Podrobný finančný rozpočet v tabulce, informace o způsobu financování, výše žádané částky a její konkrétní využití.
  • Reference k vaší osobě od dvou pedagogů s razítkem školy.
  • Doklad o přijetí na studium v zahraničí.
  • Esej na téma: Jak vrátím dary, kterých se mi dostává. (Rozsah minimálně 2 normostrany textu.)

Žádost zasílejte jako jeden soubor v PDF formátu, v grafickém zpracovnání, které vyjadřuje vaši osobnost. Žádost graficky zpracujete jako jeden souvislý text.

Žádosti zasílejte vždy první týden v měsíci, na e-mailovou adresu nadace(zavináč)anezska10.cz