Za vzděláním do zahraničí

Celý text

Za vzděláním do zahraničí

Pro studenty je dnes již samozřejmostí výměnný pobyt na zahraniční univerzitě, vycestování za studiem prostřednictvím programu Erasmus nebo stáž v cizině. Byť jsou tyto zahraniční studijní cesty z velké části finančně kryty mateřskou univerzitou, mnohdy si studenti musejí ještě sami obstarat určité množství finančních prostředků. Pokud je nemohou finančně podpořit rodiče, mají možnost se prostřednictvím tohoto projektu obrátit i na naši nadaci.

Podmínky ke vstupu do výběrového řízení:

Prosíme studenty, aby nežádali o stipendium opakovaně, pokud byli již podpořeni.

O stipendium žádejte minimálně dva měsíce před odjezdem.

Stipendium je určeno pro studenty bakalářského nebo magisterského stupňe vysokých škol v ČR a SR, kteří jedou na Erasmus nebo jiný krátkodobý studijní program, ale vracejí se zpět na mateřskou univerzitu. Přednostně podporujeme studenty technických oborů.

Program není určen pro postgraduální studenty a pracující, kteří chtějí vycestovat na odbornou stáž do zahraničí.

Program není určen na financování jazykových kurzů v zahraničí pro studeny VŠ.

• Popis projektu:
    • na co žádáte stipendium s podrobným finančním rozpočtem,
    • výše žádané částky a její konkrétní využití,
    • zdůvodnění žádosti.
  • Strukturovaný životopis s fotografií.
  • Reference k vaší osobě od dvou pedagogů s razítkem školy.
  • Doklad o přijetí na studium v zahraničí.
  • Esej na téma: Jak plánuji v budoucnosti pomáhat potřebným? (Rozsah minimálně 3 normostrany textu.)

Žádosti zasílejte vždy první týden v měsíci, na e-mailovou adresu nadace(zavináč)anezska10.cz